Book review “Personal branding, leiderschap vanuit authenticiteit” door Marshall Goldsmith

Ik heb gedurende tien jaar het privilege gehad te dienen in de Board van de Peter Drucker Foundation (nu de Leader to Leader Institute). Peter was een pionier in het begrijpen van de invloed van kenniswerkers in de nieuwe economie. Hij definieerde kenniswerkers simpelweg als ‘mensen die meer weten over wat ze doen dan hun baas weet’. In een wereld waar kenniswerkers de belangrijkste waarde van een organisatie zijn, wordt personal branding van eminent belang. Professionals op ieder niveau moeten in staat zijn hun personal brand binnen en tussen organisaties te communiceren – en moeten in staat zijn effectief naar beslissingsmakers te communiceren die niet hun niveau van technisch expertise bezitten. De grote ironie die ik vaak tegenkom bij werknemers is het feit dat vele technisch opgeleide professionals jaren hebben besteed aan het verfijnen van hun vakmanschap en het ontwikkelen van hun expertise – doch vrijwel geen tijd hebben besteed aan het effectief leren communiceren van deze expertise op basis van een krachtig personal brand.

In Personal branding, leiderschap vanuit authenticiteit (uitgeverij Quist, augustus 2008), heeft Hubert Rampersad een boek gelanceerd dat hard nodig is vooral voor kenniswerkers. Hij toont ons allen hoe we ons eigen authentiek personal brand kunnen bouwen – en minstens zo belangrijk – hoe dit brand overtuigend en gepassioneerd te communiceren naar de wereld. In de wereld van vandaag van globale concurrentie, toenemende druk en continue communicatie werken de meeste professionals die ik ontmoet harder dan ze ooit in hun leven gewerkt hebben. Wanneer u 60 – 80 uur per week werkt – terwijl u niet geniet van uw werk en u zich niet geestelijk verbonden voelt met wat u doet – leeft u in een erg pijnlijke plaats genaamd new age professional hel. Daar leven vandaag de dag veel te veel professionals! Dr. Rampersad versterkt continu de band tussen persoonlijk en professioneel welzijn.

Nederlands PB book

Ik hou van Huberts focus op authenticiteit. Gezien de ongelooflijke verwachtingen en eisen waar de professionals van vandaag tegenaan lopen, moet toewijding wel echt zijn. Faking it voor zoveel uren is gewoon te pijnlijk! Het creëren van een authentieke verbinding tussen de waarden die we uitdragen en de waarden die we leven maakt ons niet enkel betere mensen, het stelt ons in staat gelukkigere en productievere levens te leiden. Tenslotte, professionals moeten personal brand en corporate brand verbinden en integreren. Veel te veel organisaties hebben value statements aan de muur hangen die niets te maken hebben met het gedrag van hun leiders. Organisaties moeten professionals aannemen wiens waarden en gedrag consistent zijn met hun personal brand.

Mijn verzoek aan u, de lezer, is – maak dit boek een deel van uw leven. Lees dit boek niet slechts voor zijn ‘interessante’ inhoud. Wees niet tevreden met slechts enkele ‘aha’ momenten. Maak het onderdeel van uw levensplanning – en uiteindelijk deel van uw leven! Wanneer u dit doet kunt u een meer geïntegreerde en succesvolle persoon worden – en uw organisatie beter in staat stellen u te helpen een positief verschil te maken in de wereld!

Marshall Goldsmith

Auteur van What you got here won’t get you there, een New York Times bestseller, Wall Street Journal #1 managementboek en de winnaar van de Harold Longman Award voor het beste managementboek van 2007 in Amerika.

www.tps-international.comLinkedIn Logo

twitter-volg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s