Tien tips voor een effectieve personal brand

Goed en deskundig zijn in uw werkveld is niet voldoende. Het is tijd om serieuze inspanning te gaan steken in het ontdekken van uw authentieke personal brand. Iedereen heeft een personal brand, maar de meeste personen zijn zich hier niet van bewust. U moet uw brand en de boodschap die het brengt effectief managen en beïnvloedden hoe anderen u ervaren. Dit zal u helpen actief te groeien en uzelf te onderscheidden als een uitmuntende professional. Het hebben van een effectieve brand lijkt een erg belangrijk bezit te zijn geworden in het online, virtuele en individuele tijdperk van vandaag. Het wordt steeds essentiëler en is de sleutel tot persoonlijk succes.

 

Tien tips:

1. Authenticiteit; wees uw eigen brand. U bent de CEO van uzelf. Uw brand moet gebouwd zijn op uw eigen persoonlijkheid.

2. Integriteit; u moet zich houden aan de morele en gedragscodes die bepaald zijn door uw persoonlijke ambitie;

3. Consistentie; u moet consistent gedrag tonen. Hiervoor heeft u moed nodig. Kunnen anderen altijd op u rekenen? Doet u constant relevante dingen?

4. Specialisatie; focus op één gebied of specialisatie. Wees nauwkeurig, geconcentreerd op een enkel kerntalent of unieke vaardigheid. Het zijn van een generalist, zonder specifieke vaardigheden, bekwaamheden of talenten, maakt u niet uniek, speciaal en anders;

5. Autoriteit; word gezien als een erkende expert op een specifiek gebied, zeer getalenteerd, zeer ervaren en een effectieve leider;

6. Onderscheidendheid; onderscheid uzelf aan de hand van uw brand. Het moet op een onderscheidende manier uitgedrukt worden die anders is dan de concurrentie en toegevoegde waarde bieden aan anderen.

7. Relevant; waar u voor staat moet verbonden zijn aan wat uw publiek als belangrijk beschouwt;

8. Zichtbaar; het moet net zo lang uitgedragen worden, continu, consistent en herhaaldelijk, totdat het ingebed is in de hoofden van de doelgroep. Het gaat hier om herhaling en lange termijn blootstelling;

9. Vasthoudendheid; uw brand heeft tijd nodig om te groeien. Het behoort organisch ontwikkeld te worden. U moet eraan vast blijven houden, niet opgeven, in uzelf geloven en geduldig zijn.

10. Goodwill; mensen doen zaken met mensen die hen bevallen. Uw personal brand zal tot betere resultaten leiden en langer meegaan wanneer u op een positieve manier wordt gezien. U moet geassocieerd worden met een waarde die herkend wordt als positief en waardevol.

Wanneer u uw personal brand conform deze criteria heeft ontwikkeld en u zichzelf heeft gecommitteerd hiernaar te handelen zal uw brand sterk zijn, zult u uzelf onderscheiden van de rest en zal uw doelgroep uw brand beter begrijpen. Voor meer informatie www.tps-international.com

Advertisements

Comments are closed.